Resplaner och hembakat!

Ännu en vecka avklarad och jag har snart överlevt halva min provanställning. Jag kämpar på för att inte ge någon en anledning till att INTE behålla mig efter provanställningen.

Har börjat kika på planer för vår långresa som lutar åt Malaysia och Borneo. Har fått lite bra tips från syrrans bekanta som varit där. Vet däremot inte hur långt man kommer på vår budget.

Vi räknar på flyg dit/hem 6000 kr/pp. Inrikesflyg kanske 2000 kr totalt. Ska tydligen vara väldigt billigt att resa inrikes med Air Asia. Eftersom vi nog inte har någon semester att ta ut, så måste vi täcka upp för kostnaderna för räkningar och dyl hemma, vilket kommer att gå på ca 13000 kr. Enligt budgeten har vi nu ca 27.000 kr till boende/mat/fickpengar. 900 kr per dag alltså.

Boende bör ju vara den största utgiften här, men det är svårt att skaffa sig en uppfattning på nätet. Fick tips om ett par bra ställen t.ex. bungalows vid stranden för 180 kr per natt, och då är det inte de billigaste ställena (vilka vi helst undviker). Malaysia ska ju vara det billigaste landet att semestra i enligt media den senaste månaden. En måltid ska gå att få för mellan 6-20 kr, men man vill ju inte alltid äta på ett lite billigare ställen.

Nu bär det iväg till affären för att inhandla ett par saker till morgondagens bakning. Har bjudit hem lite vänner för att äta hembakat och byta böcker med varandra. Jag har en massa i hyllorna som jag inte vill slänga, men ändå inte läsa om.

Fonderna uppåt

Kikade in på fondkontona och såg att resesparsfonderna har ökat med nästan 400 kr, buffertsparet med drygt 100 och företagsskulden är äntligen på plus!

Den här månaden ligger vi riktigt bra till, otippat nog, eftersom det ska vara årets fattigaste månad. Vi sätter av 1600 kr till hundvakt, men eftersom det varit ledigheter och sambon håller på med specialarbete i skolan, så har vi bara behövt dagmatte 1 dag hittills.

Matkontot; som vi sätter av 3000 kr till i månaden ligger vi, förmodligen för första gången nånsin, i fas med. Hälften kvar efter halva månaden.

Dessutom är det ju så jäkla kallt så man mest ligger under några filtar och fryser.

RSS 2.0